Nowoczesna gastronomia polega nie tylko na podawaniu smacznych i pożywnych dań, lecz także na serwowaniu ich w odpowiedni sposób. Udając się do renomowanej restauracji każdy z gości oczekuje, że dostanie danie na dobrym talerzu, a do jego zjedzenia otrzyma ładne i przede wszystkim czyste, pozbawione zacieków sztućce.
Profesjonalna pielęgnacja sztućców
Niezależnie od tego, czy w restauracji korzysta się ze sztućców ze stali nierdzewnej, czy srebrnych, zostają na nich zacieki po umyciu w zmywarce. Aby ich uniknąć, należy zadbać o właściwą pielęgnację sztućców i skorzystać z zaawansowanej technologicznie maszyny do czyszczenia sztućców.
Zachodząca w takiej maszynie obróbka wibrościerna czyści, osusza i poleruje sztućce.
W zależności od wielkości maszyny i jej parametrów pracy – takie urządzenie może obsłużyć nawet kilka tysięcy sztućców na godzinę.